Case study:
Plan B

Plan B is een van de eerste bureaus die zich heeft aangesloten bij het partnerprogramma van Foleon. Inmiddels zijn digitale publicaties goed voor 30% van hun jaarlijkse omzet. Zij verwachten deze stijgende lijn door te zetten naar zelfs 50%. Hoe pakken ze dit aan? We interviewden Bart Verburg en Serge Piepenbrink, oprichters van Plan B.

Waarom hebben jullie gekozen voor een samenwerking met Foleon?

Plan B is van origine een traditioneel ontwerpbureau. In de afgelopen jaren is het aantal printopdrachten sterk afgenomen, zowel in het aantal opdrachten als in de oplage per uitgave. Omdat de oplage gedaald is, stijgt de stuksprijs logischerwijs. Hierdoor zijn veel van onze potentiële opdrachtgevers op zoek naar een duurzaam alternatief. Digitale publicaties, waarbij je niet gebonden bent aan de oplage, zijn de perfecte oplossing. Daarnaast is er op technisch en creatief vlak veel meer mogelijk dan een geprinte publicatie. 

Vandaar dat wij in 2013 besloten om, als een van de eerste bureaus in Nederland, gebruik te maken van Foleon. Wij zetten Foleon in bij onze bestaande klanten, maar benutten het ook om onze creativiteit en ervaring te tonen aan mogelijke nieuwe opdrachtgevers.

Waarom hebben jullie voor Foleon gekozen t.o.v. andere tools?

De mensen bij Foleon zijn vaardig en behulpzaam. We hadden meteen een goed gevoel over onze samenwerking. Zo is Daan, medeoprichter van Foleon, een aantal keer aanwezig geweest om klanten en potentiële opdrachtgevers uit te leggen hoe Foleon kan bijdragen aan het behalen van hun doelen. Daarnaast is het platform prettig in gebruik en spreken de fantastische publicaties voor zich. De tarieven zijn redelijk en bieden ons de mogelijkheid om ook relatief gezien kleine opdrachten aan te nemen.

“Digitale publicaties zijn nu al goed voor 30% van onze omzet en als deze lijn zich doorzet zal over een paar jaar de helft van onze omzet afkomstig zijn uit digitale publicaties en de bijbehorende diensten.”

Wat heeft het jullie gebracht?

Dankzij Foleon hebben wij onze strategische koers gewijzigd. We richten ons namelijk steeds meer op digitale publicaties. Daarnaast verzorgen wij veel additionele diensten, zoals analyses van publicaties, het opzetten van social login en ontwikkelen we complete whitepapers. Dat heeft ons meer omzet opgeleverd. Digitale publicaties zijn nu al goed voor 30% van onze omzet en als deze lijn zich doorzet zal over een paar jaar de helft van onze omzet afkomstig zijn uit digitale publicaties en de bijbehorende diensten.

Wat heeft de overstap naar de partnerlicentie opgeleverd?

De speciale marketing en sales training was voor ons erg waardevol, het verbreedt onze kennis en verbetert de samenwerking met de specialisten van Foleon. Zo zijn we nu beter in staat om eerst het concrete probleem van de klant te achterhalen voordat we een publicatie ontwikkelen. Verder bieden we nu actief aan om een licentie af te nemen via Plan B. Wij merken dat het de samenwerking met onze opdrachtgevers versterkt en verwachten dat we als gevolg een duurzame relatie kunnen opbouwen. 

Hoe zien jullie de toekomstige samenwerking met Foleon?

Wij gaan lekker door met Foleon, ik verwacht dat het platform zich ook blijft ontwikkelen. Onze kracht is dat we zeer creatief zijn en ook met grote corporate identities de huisstijl constant weten door te zetten. Wij komen daarom graag in contact met andere bureaus die aan de slag willen gaan met digitale publicaties. Wellicht kunnen we samenwerken om uiteindelijk nog mooiere publicaties voor onze klanten te ontwikkelen.

“Onze kracht is dat we zeer creatief zijn en ook met grote corporate identities de huisstijl constant weten door te zetten.”

Op de volgende pagina delen we een aantal voorbeelden, gemaakt door onze partners: